Nieuws

Informatiebijeenkomst waterstoffabriek GZI Next

De groene energiehub GZI Next krijgt steeds meer vorm. Als eerste zag u het zonnepark verrijzen. Vorig jaar openden we het waterstofvulpunt en legde Gasunie de waterstofleiding naar het GETEC industriepark aan. De waterstoffabriek is nu de volgende stap. Shell heeft een vergunning aangevraagd om waterstof te gaan produceren op GZI Next. “En dat niet alleen: het wordt een plek voor onderzoek en innovatie op waterstof”, zegt Harry Eshuis van Shell. Harry en zijn collega’s informeren u donderdagavond 13 april graag over de plannen.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst over de waterstoffabriek komen de volgende vragen aan bod: Wat is waterstof en wat kan je ermee? Hoe gaat de waterstoffabriek eruitzien? Wat betekent het onderzoek en de innovatie eigenlijk in de praktijk? Hoe zorgen we ervoor dat de productie van waterstof veilig verloopt? Wat kunt u merken van de bouw van de fabriek? Tijdens de bijeenkomst krijgt u antwoord op deze vragen en kunt u in gesprek met de experts.

Praktische informatie

Datum: donderdag 13 april 2023
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Dorpshuis Oranjedorp, Oosterwijk WZ 55, 7885 TN Oranjedorp
Aanmelden: Aanmelden kan door een email te sturen naar info@gzinext.nl. Dit kan tot maandag 10 april.
Vragen: Heeft u een vraag? Laat het ons alvast weten! Dan kunnen wij ons goed voorbereiden op uw vragen.

Over GZI Next

Op het terrein waar vroeger de gaszuiveringsinstallatie van de NAM in Emmen stond, werken wij, ENGIE, Shell, Gasunie en EBN samen met overheden en kennisinstellingen aan de groene energiehub GZI Next. De bouwstenen van de energiehub zijn zonne-energie, waterstof en groen gas.

Groen gas

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen op het groen gasproject? ENGIE, Shell en EBN verwachten in de loop van het jaar ook de volgende stap te kunnen zetten: het aanvragen van de vergunning. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via www.gzinext.nl/nieuws.