Nieuws

Waterstofnetwerk Drenthe Overijssel nodigt u uit voor inloopavonden

Mogelijk heeft u berichten voorbij zien komen over een ontwikkeling in het waterstofnetwerk. Hynetwork Services, een dochteronderneming van Gasunie, is namelijk van plan in de provincies Drenthe en Overijssel een transportnet voor waterstof aan te leggen. De aanleg van de leiding gebeurt samen met de aanleg van een nieuwe (hoogcalorisch) aardgasleiding. In Emmen heeft Hynetwork Services ook een waterstofleiding aangelegd tussen de energiehub GZI Next en het industriepark GETEC. Met de aanleg van het waterstofnetwerk wordt Emmen verbonden aan de landelijke infrastructuur.

Hoewel dit project geen onderdeel is van de groene energiehub GZI Next, is het wel een volgende stap in de ontwikkeling van een waterstofeconomie in de regio. 

Het ministerie van EZK organiseert opnieuw inloopavonden om u bij te praten en uw vragen te beantwoorden over de concept-NRD en over het project Waterstofnetwerk Drenthe Overijssel. U bent welkom bij een van de inloopavonden op:

  • dinsdag 6 februari 2024 van 19:00 tot 21:00 uur in d’Aole Turfstee in Oranjedorp
  • woensdag 7 februari 2024 van 19:00 tot 21:00 uur in Multifunctioneel centrum De Opsteker in Nieuwlande

Aanmelden voor een bijeenkomst is niet nodig. Lees hier de volledige update in de nieuwsbrief.

Meer informatie over het Waterstofnetwerk Drenthe Overijssel kunt u vinden op de website van Hynetwork Servises (https://www.hynetwork.nl/voor-de-omgeving/noord-nederland/waterstofnetwerk-drenthe-overijssel)