Nieuws

Ondernemers informatiebijeenkomst waterstof GZI Next

Gemeente Emmen, Ondernemend Emmen en GZI Next nodigen u als MKB-er uit de Gemeente Emmen uit voor 

.

Datum:

Tijd:

.

Locatie:

Informatiebijeenkomst waterstoffabriek GZI  Next 

Maandag 5 juni

Ronde 1: 16:30 – 18:00

Ronde 2: 19:00 – 20:30

Ondernemend Emmen,

Kapitein Nemostraat 20

Emmen

De groene energiehub GZI Next

Op het terrein waar vroeger de gaszuiveringsinstallatie van de NAM in Emmen stond, wordt nu door NAM, Engie, Shell, Gasunie, EBN, Getec en New Energy Coalition samen met overheden gewerkt aan de groene energiehub GZI Next. De bouwstenen van de energiehub zijn zonne-energie, waterstof en groen gas. 

Waterstoffabriek EMMHY 

De energiehub krijgt steeds meer vorm. Als eerste zag u het zonnepark verrijzen. Vorig jaar werd het waterstofvulpunt geopend en legde Gasunie de waterstofleiding naar het GETEC-industriepark aan. 

De bouw van de waterstoffabriek, genaamd EMMHY, is nu de volgende stap. De vergunning is aangevraagd om waterstof te gaan produceren op GZI Next. “En dat niet alleen: het wordt een plek voor onderzoek en innovatie op waterstof”, zegt Harry Eshuis van Shell.

Informatiebijeenkomst

Wij nemen u samen met de eerder genoemde partijen mee in de plannen. Wat is waterstof en wat kan je ermee. Hoe ziet het eruit, hoe wordt het gemaakt en vervolgens getransporteerd? En waar zitten de kansen en mogelijkheden van waterstof voor het lokale MKB. Wat kunt u er als MKB’er mee, en biedt het ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld uw eigen productieproces of mobiliteit.

Harry Eshuis, projectleider van de waterstoffabriek EMMHY, wil graag met u verkennen of er interesse is om, samen met andere bedrijven, te werken aan een bredere impact van dit project. Daarmee willen we niet alleen kijken naar de inzet van waterstof bij mobiliteit, transport of productie. Maar ook gericht zoeken naar samenwerking in onderzoek en ontwikkeling die een bijdrage gaat leveren aan de kennisontwikkeling op (inter)nationaal niveau. 

Het samen zoeken naar mogelijke verbindingen tussen EMMHY en de ondernemers uit Emmen kan leiden tot nieuwe klantrelaties, nieuwe toeleveranciers of researchpartners. Kortom wat kunnen u als ondernemer in Emmen en EMMHY elkaar bieden voor wat betreft realisatie en afname.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@gzinext.nl en aan te geven voor welke ronde u zich aanmeldt. Dit kan tot woensdag 31 mei. Per ronde is er plek voor 30 deelnemers, dus meldt u snel aan! 

Let op: om zoveel mogelijk bedrijven een kans te geven, geldt voor deze bijeenkomst: één persoon per bedrijf en vooraf aanmelden is verplicht!

Heeft u alvast een vraag? Laat het ons nu al weten. Dan kunnen wij ons goed voorbereiden op uw vragen.