Nieuws

New eMMergy Congres 6 en 7 april 2022

Op woensdag 6 en donderdag 7 april 2022 organiseert de gemeente Emmen het New eMMergy Congres in het ATLAS Theater in Emmen. Het thema van dit jaar is ‘Succesvolle energietransitie: verbinding van de keten’.

Het congres, dat is uitgegroeid tot een gewaardeerd kennis- en netwerkevenement, staat ook dit jaar weer bol van de interessante, actuele onderwerpen, gastsprekers, deelnemende organisaties en bedrijven uit de energiesector. Volgens wethouder Guido Rink, tevens gastheer van het event, is het congres interessant voor ‘iedereen die geïnteresseerd is in de energietransitie’. 

Masterclass of (deel)congres

Op woensdagmiddag 6 april is er speciaal voor startups, scale-ups en de al wat langer gevestigde MKB-bedrijven, een masterclass ‘Financiering & Subsidies rond de energietransitie’.

Op donderdag 7 april is het dagcongres. Niemand minder dan professor dr. Machiel Mulder, hoogleraar energie-economie (RUG) neemt u mee in de actuele ontwikkelingen binnen Europa, de mondiale energiecrisis en de betekenis ervan voor de energietransitie. Tijdens het middagprogramma is er keuze uit twee deelcongressen over de energiebronnen Geothermie en Waterstof. 

Diana Matroos, journaliste en presentatrice bij BNR Nieuwsradio, treedt op als dagvoorzitter. Beide congresdagen worden afgesloten met een netwerkmarkt. 

Tickets

Er zijn nog tickets verkrijgbaar via www.newemmergy.nl