Nieuws

Inspirerend bezoek van Rotary Emmen aan GZI Next! 

Afgelopen woensdag verwelkomden we met trots de Rotary Emmen voor een bezoek aan GZI Next. Samen met Rene Jansen, General Manager Decommissioning en Energy Hubs bij de NAM, en wethouder Guido Rink hebben we de Rotary een rondleiding gegeven op ons terrein. Het was een geweldige mogelijkheid om onze energiehub en de ontwikkelingen die plaatsvinden te presenteren.

GZI Next is een voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen energiebedrijven, overheden en kennisinstellingen in Emmen. We hebben het voormalige terrein van de gaszuiveringsinstallatie van de NAM omgetoverd tot een energiehub, waar verschillende vormen van energie, zoals zonne-energie, waterstof en groen gas, samenkomen. 

Wethouder Guido Rink, verantwoordelijk voor de verduurzaming bedrijfsleven van Emmen, deelt zijn visie op dit unieke project. “Het gebied heeft in het verleden al een belangrijke rol gespeeld in de energievoorziening van de regio. Het is essentieel dat we deze rol ook in de toekomst blijven vervullen, met behulp van nieuwe energiebronnen.” Bovendien draagt GZI Next bij aan het behoud van kennis en werkgelegenheid in de regio en spant het zich in om een verbinding te maken met het onderwijs. Dit gebeurt onder andere met stageplekken en schoolexcursies.

GZI Next staat voor een duurzame en energieke toekomst, waarbij we samenwerken om de energiemix van morgen te realiseren. We willen de Rotary Emmen hartelijk bedanken voor hun bezoek en interesse in ons project. 

Wil je meer weten over GZI Next? Bekijk dan de veelgestelde vragen: https://gzinext.nl/faq/