Nieuws

Innoveren in de energietransitie doe je samen!

Op 31 mei kwamen enthousiaste studenten van het Drenthe College een kijkje nemen op het GZI Next terrein, waar ze kennismaakten met de waterstof ontwikkelingen. Shell werkt aan het EMMHY project: de plannen om een waterstoffabriek te bouwen.

Veel studenten volgen het keuzevak waterstof en waren razend benieuwd naar de mogelijkheden en toepassingen van deze veelbelovende energiedrager.

EMMHY projectleider Harry Eshuis heeft de studenten laten zien hoe waterstof kan worden opgewerkt en toegepast. Tijdens deze leer-excursie hebben de studenten onder een stralende zon niet alleen een terugblik gekregen op de voormalige gaszuiveringsinstallatie, maar ook de techniek van het waterstofvulpunt van dichtbij kunnen bekijken.

In het GZI Next initiatief werken verschillende partijen samen om een duurzame energiehub te bouwen op de oude NAM-locatie. Wij vinden we het ontzettend belangrijk om een bijdrage te leveren aan het onderwijs en studenten de kans te geven om in de praktijk te leren en ontdekken.

Het was leuk om te zien hoe betrokken en leergierig de studenten waren. Dank aan het Drenthe College en de studenten voor hun bezoek en hun enthousiasme. We kijken ernaar uit om nog meer leer-excursies te organiseren.