Nieuws

8 juli informatiemarkt groen gasinstallatie GZI Next

De productie van duurzame energie op het voormalige GZI-terrein aan de Phileas Fogstraat krijgt vaart! 

Na jaren van voorbereiding krijgen de plannen voor een groen gasinstallatie vorm; naar alle waarschijnlijkheid zullen wij eind 2024 starten met de bouw van deze installatie genaamd North Star. Groen gas is een duurzame vervanger van aardgas. U kunt ermee koken of uw huis verwarmen. Groen gas kan gebruikt worden als brandstof voor auto’s en GETEC kan groen gas gebruiken als grondstof voor hun productieproces. De initiatiefnemers ENGIE, Shell en EBN vinden het belangrijk dat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom de groen gasinstallatie. En dat u daar ook vragen over kunt stellen. Daarom organiseren wij op zaterdag 8 juli tussen 11.00 en 15.00 uur een informatiemarkt.

De informatiemarkt

In twee aparte sessies om 11.00 uur en om 13.00 uur vertellen Rolf Sloots, concernmanager Economie van de gemeente Emmen, en Evert Mollema, projectleider groen gasinstallaties, over de meest recente ontwikkelingen. Tussendoor kunt u diverse informatiestands bezoeken; een unieke kans om al uw vragen te stellen over groen gas en over de installatie. Op deze zaterdagmiddag zorgen wij ook voor enkele activiteiten voor de kinderen.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 8 juli 2023

Tijd: 11.00 – 15.00 uur

Locatie: Melody – Splitting 45, 7826 CN, Barger-Oosterveld

Aanmelden: U kunt uzelf aanmelden voor de bijeenkomst via info@gzinext.nl. Geef daarbij ook aan voor welke sessie en uit welk dorp u komt.

Vragen: Heeft u een vraag? Laat het ons alvast weten! Dan kunnen wij ons goed voorbereiden op uw vragen.

Over GZI Next

Op het terrein waar vroeger de gaszuiveringsinstallatie van de NAM in Emmen stond, werken wij, ENGIE, Shell, Gasunie en EBN samen met overheden en kennisinstellingen aan de groene energiehub GZI Next. De bouwstenen van de energiehub zijn zonne-energie, waterstof en groen gas.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.gzinext.nl/nieuws.

Tot zaterdag 8 juli!