Nieuws

Excursie groen gas-installatie Hardenberg

Eén van de projecten op het GZI-terrein in Emmen is de bouw van de groen gas-installatie North Star, waar vanaf 2024 jaarlijks ongeveer 39 miljoen m3 groen gas geproduceerd zal gaan worden. Rondom de komst van de groen gas-installatie zijn veel vragen vanuit de dorpen in de omgeving: Barger Oosterveld, Nieuw Dordrecht en Oranjedorp. De vragen gaan vooral over de mogelijke overlast, bijvoorbeeld door geur. Veel bewoners weten ook niet goed hoe ze zich een groen gas-installatie voor moeten stellen.

Om mensen dit te laten ervaren, organiseert ENGIE een tweetal  excursies naar de Agro Energie- installatie (Biogas+) in Hardenberg. Geïnteresseerden krijgen uitleg over de installatie, er wordt een rondleiding aangeboden en er kunnen vragen gesteld worden aan experts. Het projectteam van North Star heeft als doel gesteld om een goede buur te zijn; deze uitgebreide kennismaking met de installatie in Hardenberg is hier een onderdeel van.

De eerste excursie vond plaats op zaterdag 19 maart met ongeveer 35 geïnteresseerde bewoners. Zij zijn rondgeleid op de installatie in Hardenberg waarbij zij hebben kennisgemaakt met het proces en hebben kunnen ervaren hoe het in en rond de installatie ruikt. Het bezoek was voor de meeste gasten ook een eye opener. Eén van de bedrijfsleiders die de rondleiding verzorgde: ‘Nu zien de mensen dat een groen gas-installatie een energiefabriek is, en dat er alles aan gedaan wordt om hinder voor de omgeving te voorkomen.’

De tweede excursie van 1 april is vanwege voorspelde slechte weeromstandigheden uitgesteld naar vrijdag 22 april. U kunt zich tot 12 april aanmelden door een mail te sturen naar info@gzinext.nl.

Geactualiseerd op 31 maart 2022