Nieuws

Eerste ontwikkeling op gebied van waterstof

De eerste ontwikkeling op het gebied van waterstof op het terrein van GZI-Next, is de bouw van een waterstof tankstation door Shell. Daarnaast heeft Shell vergevorderde plannen om een waterstoffabriek te bouwen om mobiliteit en industrie te voorzien van lokaal geproduceerde groene waterstof (ter vervanging van aardgas).

Met de bestelling van tien waterstofbussen, die rondom Emmen worden ingezet, geven het OV-bureau Groningen- Drenthe en Qbuzz een impuls aan de ontwikkelingen van de energiehub GZI Next. Op deze locatie kan onder andere Qbuzz in de toekomst waterstof tanken. Het waterstof tankstation wordt ingericht voor zowel bussen als trucks.

Interesse om waterstof te tanken?

Als naar verwachting in 2022 het tankstation opent, verwelkomen wij graag transportondernemingen die ook de stap naar waterstof durven maken. Mocht u interesse hebben om in de toekomst waterstof te tanken op het GZI-Next terrein, neem dan contact op met: communicatie@shell.com, dan bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Openbaar vervoer emissievrij in Europa

Waterstof is de veelbelovende energiedrager die het milieu niet belast. Noord-Nederland wil vooroplopen in duurzame productie, opslag en toepassing van waterstof. In deze video leggen gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de Provincie Groningen, directeur marktontwikkeling Michel van der Mark van Qbuzz en president-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland uit hoe dit voor elkaar te krijgen is.